Vissza a főoldalra
 
     
Kik vagyunk?ProgramunkCsatlakozz!AktualitásokMagazinKapcsolat
Történelem
Művészet
Sport
Recepttár
Elbeszélések
Mesék
Versek
Kisfilmek
 
 
Művészet
Cigány Színház
2011.07.07.
“Ez lehet a roma kulturális értékek közvetítésének új korszaka” – mondja Horváth Zsolt, a Romano Teatro Kulturális Egyesület vezetője. A társulat Szegedi Dezső Jászai Mari díjas színművész vezetésével alakult hat éve Miskolcon. A csapat tagjai, a városban és környékén élő romák és nem romák nemcsak kollégának, hanem családtagnak is tartják egymást.
Hm... Ez érdekel!
EU-elnökség - Magyar roma festőnők tárlata az UNESCO párizsi székházában
2011.02.09.
Négy magyar roma festőnő műveiből nyílt tárlat kedden este a az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) párizsi székházában.
Hm... Ez érdekel!
20 éve a cigánytánc bűvöletében
2011.02.01.
A cigánytánccal nem csak a sajátos lépéséket tanulhatják meg a fiatalok, hanem a romák kultúrájába, szokásaiba is bepillanthatnak – állítja Farkas Zsolt.Hm... Ez érdekel!
Az elmúlt negyven év roma festészete
2011.01.17.
A múlt század hatvanas éveiben kezdődött a cigány művészet kitárulkozása, gazdagodása. A Fővárosi Cigány Ház, illetve 2010. januárjától jogutódja, a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (FROKK) képzőművészeti közgyűjteményét 1987-ben alapították – akkor még a Fővárosi Tanács intézményeként. Működésük 23 éve alatt a 2500 alkotással gyarapodó gyűjtemény anyagából több száz kiállítást rendeztek hazánkban és Európa több országában. Az elmúlt évtizedek során nemcsak nyomon követték, de segítették, támogatták is a magyarországi cigány festészet megszületését. Rövid film a Kesztyűgyári kiállításról.


Hm... Ez érdekel!
Mission impossible - Vespa
2010.11.25.
Groó Diána a majdnem lehetetlent kísérti kamasz road-movie-jában: hamisság nélkül mesélni el egy történetet egy roma srácról, Magyarországon, ma.
Hm... Ez érdekel!
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Makai István köszöntője
Caramel: Együtt
II. Roma-magyar véradó nap
Roma-magyar közös ebéd
Egy közös asztal mellett elfogyasztott ebédre és egy jóízű beszélgetésre szeretnénk meghívni Önt. Egy asztalnál ülve könnyebben megérthetjük és megismerhetjük egymást…
Hm... Ez érdekel!
A közoktatásról
Úgy véljük, a romákat érintő súlyos előítéletek és a hazai cigányságot sújtó hátrányok csökkentéséhez, megszüntetéséhez az oktatás és képzés jelenti az egyik legfontosabb esélyteremtési, esélykiegyenlítési lehetőséget…
Hm... Ez érdekel!
 
             
Webmesterünk a közös jövő!
Címünk: 1073 Budapest, Barcsay u. 11. Tel.: (06-1) 789-0517 Fax: (06-1) 789-0518
E-mail címünk: info@rptinfo.hu
 
English