Vissza a főoldalra
 
     
Kik vagyunk?ProgramunkCsatlakozz!AktualitásokMagazinKapcsolat
Hírek
RPT események
Galéria
Hasznos információk
Kisebbségi választás 2010
Új Híd rádió műsor archivum
 
 
Makai István: Gratulálok a jelölő szervezeteknek!
2014.09.14. A A A
A múlt héten lejárt a határideje, hogy a 2014. október 12-én tartandó nemzetiségi választásokon induló szervezetek leadják jelöltjeik neveit, és összegyűjtsék az ajánlásokat.
Köszönetemet fejezem ki a jelöltjeinknek és támogatóinknak, hogy lelkiismeretes és odaadó munkájukkal lehetővé vált, hogy a Roma Polgári Tömörülés országos listát állított.

A Nemzeti Választási Iroda közlése alapján a cigány nemzetiségi választásokon a Roma Polgári Tömörülés mellett 3 másik szervezet tudott országos listát állítani. Gratulációmat fejezem ki a Roma Polgári Tömörülés elnökeként az alábbi szervezeteknek és vezetőiknek:

a Lungo Dromnak,
az Roma Polgárjogi Mozgalomnak és
az Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának.

A helyhatósági nemzetiségi választásokon országosan 4 szervezet listájára lehet majd szavazatot leadni. Úgy gondoljuk, hogy ezeknek a szervezeteknek az elképzeléseit ismertetni kell a választópolgárokkal. Ezáltal el tudják dönteni, melyik szervezet lesz az, amelyik a legeredményesebben tudja majd elősegíteni a társadalmi felzárkózást.

Ezért nyilvános, szakmai vitára hívom Farkas Flóriánt, Dancs Mihályt és Balogh Jánost, a listát állító szervezetek listavezetőit, hogy egy moderált vita keretében tájékoztatni tudjuk a választópolgárokat terveinkről, elképzeléseinkről.

A kampány során ezek a szervezetek nem ellenségek, hanem vetélytársak. Ezért ennek a szellemében szeretnék tisztességes és sikeres versengést kívánni mindannyiónknak!
További cikkek
Cigány hős nevét viseli ezentúl a Nyugati tér egy része
Holokauszt Kiállítás
Függetlenség Napja 2017
Cigányság és a Migránsok
IRU Magyarországon
Összes cikk megtekintése
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Makai István köszöntője
Caramel: Együtt
II. Roma-magyar véradó nap
Roma-magyar közös ebéd
Egy közös asztal mellett elfogyasztott ebédre és egy jóízű beszélgetésre szeretnénk meghívni Önt. Egy asztalnál ülve könnyebben megérthetjük és megismerhetjük egymást…
Hm... Ez érdekel!
A közoktatásról
Úgy véljük, a romákat érintő súlyos előítéletek és a hazai cigányságot sújtó hátrányok csökkentéséhez, megszüntetéséhez az oktatás és képzés jelenti az egyik legfontosabb esélyteremtési, esélykiegyenlítési lehetőséget…
Hm... Ez érdekel!
 
             
Webmesterünk a közös jövő!
Címünk: 1073 Budapest, Barcsay u. 11. Tel.: (06-1) 789-0517 Fax: (06-1) 789-0518
E-mail címünk: info@rptinfo.hu
 
English